Verksamhetsberättelse 2014-2018

Header vb 2014-2018

 

Klicka här: Verksamhetsberättelse 2014-2018

Varför skriver man som kommunpolitiker en verksamhetsberättelse? För mig är skälet att alla ni som gav mig ett personligt förtroende och kryssade in mig i kommunfullmäktige i valet 2014 ska ha ett kvitto på att jag slitit hårt för att inte göra er besvikna. När mandatperioden nu summeras finns det 2749 orsaker (kryss i valet 2018) till att fortsätta skriva verksamhetsberättelser även under nästa mandatperiod. Orden sviker mig när jag försöker beskriva den tacksamhet jag känner för att få förvalta förtroendet ni visar mig.

Att vara kommunalråd i Växjöbornas tjänst är den största äran i mitt liv. Och att vara ordförande i nämnden för arbete och välfärd driver mitt politiska engagemang varje dag. När jag kandiderade i valet 2014 hade jag riksdagen för ögonen. Idag är jag glad och nöjd över att det blev kommunen istället.

Jag är reformdriven och värderingsburen. Det är lätt att ha åsikter och värderingar, men det politiska hantverkets utmaning och uppdrag är inte att bara att vilja, utan att genomföra och ta ansvar. Min utgångspunkt har därför varit, är och kommer vara att leverera mer än jag lovar. Verksamhetsberättelsen fokuserar därför nästan uteslutande på det politiska innehållet.

Vi har betydande utmaningar framför oss. Sammanhållning och sysselsättning lägger grunden för såväl trygghet och tillit som tillväxt. Mitt fokus blir att fortsätta arbeta hårt för en ordnad ekonomi och fler växjöbor i arbete.

Tack för förtroendet.

© Oliver Rosengren 2018