Mötesmaraton och marginella substitutionskvoter

Posted on

Kommunhuset från 07:30 idag. Tisdagsmöte med nämndsordföranden och nämndsgruppledare i vanlig ordning. Jag informerade om gårdagens höjdpunkt: ett trevligt möte med Blågröna gruppledarna. Vi ses varje tisdagsmorgon på Bosses kontor för att prata om stort och smått. Jag leder mötet i egenskap av gruppledare, men det brukar bli ganska fritt och informellt. Morgonen fortsatte vid 09:00 med Blågrön ledningsgrupp. Topp två från varje parti+gruppledare om de inte ingår i de första två. Också har dragning om Blågröna gruppledarnas möte igår. Fick gå tidigare för en snabb briefing med kanslichefen inför morgondagens konstituerande kommunfullmäktige. Innan förmiddagen var slut genomfördes möten med gruppledarna för oppositionen och ett ytterligare möte hos Bo.

Lunch med Denice på Deluxe. Denice är tillförordnad ombudsman i länet och sitter i Moderata Studenters riksstyrelse. Hon har sitt första fullmäktige imorgon. Lärde känna Denice när vi för tre år sedan började i samma klass på Linnéuniversitetet. Jag som den förvirrade och inte alltid fullt studiefokuserade, hon som den nyinflyttade fd. Ulricehamnsbon. Hon engagerade sig kort senare i partiet och har kommit att bli ”mamman” till en av landets mest framgångsrika MST (Moderata Studenter)-föreningar. Idag är det en annan stjärna, Jakob Steinstö, som är ordförande och Denice har varit MUF-ombudsman under valet. Nu hoppar hon in som ombudsman till årsskiftet parallellt med C-uppsats och egna uppdrag. En tjej att hålla koll på!

Eftermiddagen ägnades åt lite eftervalsarbete på Moderaternas kansli och klippning på AM. Därefter en lång eftermiddag med nationalekonomi inför morgondagens dugga. Symmetrikern i mig blir sur av två skäl: (1) Budgetrestriktionslinjen och indifferenskurvan heter inget på ”iso-” (”samma”), likt isokost och iskokvant, och (2) isokostens lutning har ingen förvirrande förkortning, likt marginalsubstitutionskvot (MRS), marginaltransformationskvot (MRT) och marginell teknisk substitutionskvot (MRTS).

Middag hos familjen och nu plugg in på sena timman. Alltid parallellt arbete med saker som dyker upp. Imorgon är det då dugga på morgonen, därefter blandade möten och slutligen konstituerande kommunfullmäktige. Sett fram emot morgondagen länge.

Godnatt!

Kommentarer

Taggar: , ,

© Oliver Rosengren 2014