Glad påsk och CSN

Posted on

Påskfirande i Visby. Skönt att koppla av med familjen! Upptakten blev mindre avkopplande och ägnades åt pappersarbete.

2013 blev det mer jobb än väntat. Året som skulle ägnats helt åt studier blev istället året jag började som politisk sekreterare för Moderaterna i Kronoberg, var sommarvärvarledare för MUF och på senhösten fick jobb som kommunikatör på Moderaternas riksorganisation. Samtidigt förtroendevald på tre olika ställen; kommunen, landstinget och regionförbundet. Parallellt fortsatte jag plugga.

Där och då hade jag inte en tanke på att jag skulle rapportera in ny inkomst till CSN. Här och nu är det lätt att vara efterklok. Många olika arbetsgivare är möjligen en förklaring, men det är ingen ursäkt.

Efter god hjälp från trevliga handläggare på CSN och med lönespecifikationer inskickade väntar jag nu på att betala tillbaka cirka 20 000 kr. Lärt mig av detta. Till alla som går mellan studier och jobb kan jag bara uppmana: håll koll på fribeloppsgränsen och rapportera förändringar till CSN direkt!

Kommentarer

© Oliver Rosengren 2015